Mégis megépül a budai fonódó villamoshálózat

Mégis megvalósulhat a budai fonódó villamoshálózat mindkét ága: minden fél elfogadja ugyanis az NFÜ javaslatát, így a projektet két ütemre bontják és a tartalmát is bővítik.

A főváros és a II. kerület több hónapos vitájára tehet pontot az a javaslatcsomag, amellyel mégis megvalósulhat a budai fonódó villamoshálózat már-már elhalni látszó beruházása. Ezzel pedig a projektet támogató jelentős európai uniós forrástól sem kell búcsút vennie Budapestnek.

A főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is megkapta ugyanis az elmúlt hetek szakmai egyeztetései és javaslataik nyomán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által elkészített kompromisszumos javaslatcsomagot a budai fonódó villamoshálózat megvalósítására. Ennek lényege, hogy a beruházás két ütemre osztják. Úgy azonban, hogy a főváros és a BKK által mindvégig fontosnak tartott és a szakmai vélemények szerint is indokolt, de a II. kerület által korábban ellenzett Bem rakparti villamos-szakasz a tervek pontosítása után valósul meg – tudatta lapunkkal közös közleményében a főváros és a BKK.

Mint arra rámutatnak, Tarlós István főpolgármester ma levélben jelezte Petykó Zoltán NFÜ-elnöknek a javaslatcsomag elfogadását, hozzátéve ugyanakkor, hogy az csak úgy történhet, ha a két ütemre szétválasztott beruházás mindkét támogatási szerződését egyidejűleg kötik meg a felek.

Tekintettel arra, hogy mai képviselőtestületi ülésén - közleményük szerint - a II. kerületi önkormányzat is elfogadta a megoldási javaslatokat, úgy tűnik, mégis megvalósulhat a budai fonódó villamoshálózat kiépítése.

villamos
villamos
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.