Megint újraszámoltatná a szavazatokat a Fidesz

Három szavazattal győzte le a fideszes jelöltet egy civil Soroksár 4. választókerületében - a Fidesz ezt nem hagyja annyiban.

Elutasította a helyi választási bizottság a Fidesz azon kérését, hogy Soroksár egyik egyéni választókerületében számolják újra az önkormányzati képviselőjelöltekre leadott szavazatokat. A párt várhatóan fellebbez a döntés ellen - közölte a Fidesz helyi szervezete pénteken az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a helyi választási bizottság formai okok miatt utasította el a beadványukat, nem az érdemi résszel volt kifogása. Emiatt a Fidesz várhatóan fellebbezni fog a döntés ellen a Fővárosi Bíróságnál.

Egresi Antal, aki a vasárnapi helyhatósági választáson a Fidesz soroksári polgármesterjelöltje volt, hétfő este közölte az MTI-vel, hogy az önkormányzati képviselőjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását kérik a főváros XXIII. kerületének 4-es számú egyéni választókerületében, ugyanis vasárnap mindössze három szavazatnyi volt a különbség az első és a második helyezett között.

A választókerületben az első helyen végző Fuchs Gyula Pál (Civil Egyesület) 377 szavazatot kapott, míg a második helyezett Orbán Gyöngyi (Fidesz) 374-et. 34 szavazólap érvénytelen volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.