Most a Gellért-hegyen partizánkodtak az Együtt-PM aktivistái

Ezúttal egy "Kormányváltás 2014" feliratú molinót feszítettek ki az éjszaka a Gellért-szobor alá a Bajnai Gordon vezette szövetség tagjai.

"Kormányváltás 2014" feliratú molinót feszítetettek ki az éjszaka a Gellért-szobor alá az Együtt-PM szövetség aktivistái, minderről a Facebook közösségi oldalon adtak hírt. Az akciót azzal indokolták, hogy ezzel kívánták nyomatékosítani: hisznek a kormányváltásban, és ebben az évben le is fogják váltani az Orbán-rezsimet. 

Nem ez volt az első hasonló akciója a Bajnai Gordon vezette szervezetnek. Legutóbb egy „Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!” feliratú molinót függesztettek ki a Lánchídra. Akkor az akcióban részt vevő két aktivistát igazoltatták a kiérkező rendőrök, és garázdaság miatt eljárást is indítottak ellenük.

Ez utóbbi kampányakciót az Együtt-PM Orbán Viktor október 23-i beszéde miatt indította. A párt szerint Orbán Viktor a hivatalos állami ünnepségen a katonai díszsorfal előtt olyan beszédet tartott, amellyel az ő politikájával egyet nem értők tömegét kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül. Az ez ellen indított kampány részeként politikusok, aktivisták és állampolgárok írtak Orbán Viktor üzenőfalára, és fotózták le magukat vagy köztéri szobrokat „Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú táblával.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.