Megint nem választottak tévéelnököt

A 35 tagból a szükséges huszonhárom helyett csak 18 szavazatot kapott a tévéelnök-jelölt. Ez nem volt elég. Negyedik nekifutásra sem sikerült.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának nem sikerült megválasztani az új tévéelnököt annak ellenére, hogy a kuratóriumi elnökség kétharmados többséggel Sztaricskai Tamást javasolta a posztra.

Rudi Zoltán elnöki mandátumának lejárta óta most negyedszer próbáltak új elnököt választani. Eddig a 14 tagú kuratóriumi elnökség sem tudott kétharmaddal jelöltet állítani, de a ma reggeli ülésen információink szerint a hét MSZP és két SZDSZ jelölte elnökségi tag mellett az MDF-es tag is támogatta a televíziós szakmában ismeretlen menedzser, Sztaricskai Tamás jelölését. A három fideszes és egy KDNP-s tag Havasi János mellett tette le a voksát.

Ez azonban csak az esélyt adta meg a sikeres elnökválasztáshoz.

Ezután következett a társadalmi kurátorokkal kiegészített nagykuratórium ülése. Itt is kétharmados többségre lett volna szükség. De a 35 tagból a szükséges húsz helyett csak 18-an szavazatott kapott meg a jelölt. A köztévét tehát továbbra is Medveczky Balázs alelnök vezeti.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy újabb pályázatot írnak ki vagy a testület feloszlatja magát, amikor is a parlamentnek kell új kuratóriumot létrehoznia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.