Megint lesz kalauz? Felszállás csak az első ajtón!

„Kísérleti jelleggel” bevezeti a BKV az „elsőajtós felszállási rendszert” a 87–87A, a 187 és a 141–141A jelzésű buszokon. Ehhez ellenőrt állít az első ajtóhoz és biztonsági őröket a többihez. Vagy hívjuk őket kalauznak?

A Budapesti Közlekedési Vállalat kísérleti jelleggel mától a 87-87A, a 187 és a 141-141A jelzésű buszokon bevezeti az elsőajtós felszállási rendszert: csak az első ajtónál lehet felszállni, ezzel egy időben az érvényes jegyet, bérletet fel kell mutatni. Aki akar vehet jegyet a járművezetőnél 400 forintért. Az ajtónál ellenőr áll majd, ő nézi meg a jegyet-bérletet, és a bevezetés kezdeti szakaszában besegít a járművezetőnek a jegyértékesítésben. A leszállásra a második és harmadik ajtónál lesz lehetőség. Biztonsági őrök felügyelnek arra, hogy ezeken az ajtókon ne szálljanak fel utasok.

A kísérleti program célja a jegyellenőrzés hatékonyságának fokozása, a jegyekért és bérletekért nem fizetők kiszűrése, ezáltal a bliccelők által okozott károk csökkentése. A BKV - közlése szerint - mindent megtesz a zökkenőmentes átállás érdekében, de az első napokban - különösen a reggeli és délutáni csúcsidőszakban - a rendszer várhatóan nem lesz teljesen problémamentes. Számítani lehet arra, hogy a buszok a megszokottnál valamivel többet állnak majd a megállókban.

Az új rendszer bevezetése után a BKV összegzi a tapasztalatokat, ezután pedig megteszi a szükséges intézkedéseket.

Aki utazott már londoni buszon, tudja, hogy milyen egyszerűen intézi ezt ott a sofőr. Igaz, az érzékelőhöz nyomott elektronikus jegy pityegése sokat segít neki.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.