Megint kezdik: pályázat a Magyar Televízió elnöki posztjára

Szerdán tárgyal a Magyar Televízió elnöki tisztségére kiírandó újabb, sorrendben hetedik pályázatról a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége – közölte a testület elnöke.

Czeglédi László - akit azért kérdezett az MTI, mert egy hónappal a legutóbbi sikertelen elnökválasztás után még nem tették közzé az újabb jelentkezési felhívást - annyit közölt, hogy az elnökség tagjai mostanáig „egy kis időt adtak maguknak" a helyzet átgondolására.

Hozzátette, arra kérte a kuratóriumi elnökség tagjait, hogy írásban tegyenek javaslatot: a korábbi vagy új feltételekkel keressenek elnököt a bő másfél éve választott vezető nélkül működő intézmény élére; ezeket a felvetéseket is tárgyalják szerdán.

Szeptember 4-én tartották a legutóbbi elnökválasztási kört. Akkor - noha a jelöltté váláshoz szükséges számú voksot megkapta - a poszt elnyeréséhez szükséges 24-nél héttel kevesebb szavazatot kapott Székely Ferenc producer, az MTV egykori alelnöke.

A médiatörvény csak abban az esetben szab időkeretet az újabb pályázat kiírásának, ha már a jelöltállítás is sikertelen.

A mostani interregnummal mind a választott vezető nélküli működés hosszában, mind a sikertelen pályázatok számában rekordot állított fel az MTV a hazai közmédiumok között.

Betlen is vezet Ma Reggelt

Kedden már Betlen János köszönti a Ma Reggel nézőit a Magyar Televízió egyes és kettes csatornáján. Az MTV új, hétfőtől 5.50-kor kezdődő reggeli műsorának műsorvezetői stábja így háromfősre bővült: Süveges Gergő és Betlen János egy héten kétszer vezet majd műsort, Jegyes-Tóth Krisztával egyszer, csütörtökön.

Betlen János 1992-től volt a Nap-kelte műsorvezetője.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.