Megint: Mondjon le! - Nem mondok!

Ágh Péter szerint a pénzügyminiszternek le kell mondania, mert háza építése közben eltért az engedélyezett tervtől. Osszkó Péter szerint nincs miért lemondania, az építkezésnél felvetődött problémák megoldását saját maga kezdeményezte.

Ágh Péter fideszes képviselő sajtótájékoztatón lemondásra szólította fel a Oszkó Pétert, mert „az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetését benyújtó pénzügyminiszter több száz millió forintért épít villát tudatosan törvénysértő módon". Ágh úgy fogalmazott, voltak nyilatkozatok, amelyekben a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy kénytelen volt jogsértést elkövetni. A Fidesz álláspontja szerint azonban egy jogalkotónak éppen példát kellene mutatnia, hiszen neki különösen ügyelnie kell arra, hogy a jogszabályokat betartsák az emberek.

„A pénzügyminiszter nem lát okot arra, hogy ne végezze tovább a munkáját" -- Oszkó Péter közleményben reagált Ágh Péter felszólítására. Az építkezésnél a műszaki okokból felmerült problémák orvoslását Oszkó Péter maga kezdeményezte és mindvégig együttműködésre törekedett az önkormányzattal - olvasható a közleményben, amelyet a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya adott ki.

A kommüniké szerint a pénzügyminiszter ezért nem lát okot arra, hogy „az eddig is lelkiismeretesen ellátott feladatát ne végezze tovább". Úgy véli, felelősségteljes és átgondolt, az ország érdekeit messzemenően figyelembe vevő költségvetés került a parlament elé.

Oszkó Péter azon kíván munkálkodni, hogy a költségvetési tervezetet a parlament elfogadja, megszülessen az a költségvetési törvény, amely biztosítja Magyarország számára a stabilizáció folytatását, és megalapozza a válság utáni időszak gyorsabb növekedésének feltételeit - mutatnak rá. Mint hozzáteszik, a tárcavezető azt tekinti feladatának, hogy munkáját „mindenféle politikai érdekektől mentesen", kizárólag az ország haladását szolgáló pénzügypolitikát követve végezze.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.