Megint elkészült a Várkert Bazár - vagy mégsem?

Lázár szerint csak egyszer adták át és kész is van a komplexum. Illetve még javítják. Pontosabban felszerelik.  Vagy fejlesztik. 300 millióból.

Mikor lesz kész a Várkert Bazár, és miért kellett többször átadni a felújított komplexumot? - ezt kérdezte Lázár Jánostól a jobbikos Sneider Tamás, arra utalva, hogy a bazárt először közvetlenül a parlamenti választások előtt adták át, majd pár nap múlva lezárták, augusztus végén pedig újra felavatták. 

Lázár János válaszából ehhez képest az derült ki, hogy a Várkert Bazárnak csak egyetlen átadója volt, az áprilisi, mert az augusztusi átadó tulajdonképpen a Lánchíd utca felavatása volt. Vagyis szerinte a már kész Várkert Bazár, csak az utca felújítása miatt zárt be kényszerűségből az átadását követően, és augusztusban csupán újra megnyitotta kapuit - írja a HVG Online.

Lázár írásbeli válasza szerint a komplexum legtöbb része látogatható, de a felújításának és bővítésének uniós projektje 2015 tavaszán zárul, és addig előfordulhatnak még garanciális javítások, amelyek akár komolyabb munkavégzéssel is járhatnak. "Folyamatosan érkeznek és kerülnek helyükre - a közel 3000 négyzetméternyi tér funkciójához igazodó - berendezések és eszközök, illetve elfoglalhatják helyüket a kiválasztott szolgáltatók is" - áll Lázár János válaszában. Vagyis szerinte a komplexum még nincs készen, de "a rekonstrukciója és bővítése" elkészült.

Ehhez képest a kedd délután kijött Magyar Közlöny szerint a kormány - az eddig elköltött 9 milliárd után - újabb 300 millió forintot szán azonnal a Várkert Bazár fejlesztésére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.