Meghökkent a szállító: Egerben nem kell az ingyentej

A hevesi megyeszékhelyen eddig egyetlen intézmény élt az ingyen fölkínált tej lehetőségével, holott az illetékes tárca minden egri iskola számára ingyenessé tette a tejet. A szállító cég nem érti, hogy mi történt, s miért nem kell a tejük.

A Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete értelmében idén január 1-jétől Eger valamennyi általános iskolájában ingyen kaphatnák a gyerekek az iskolatejet, ám ettől a lehetőségtől többen inkább megrémültek, mint megörültek volna neki - írja mai számában a Heves Megyei Hírlap.

A programban résztvevő egri cég, az Egertej Kft. naponta átlagosan 50 ezer adag tejet szállítanak különböző településekre, számos önkormányzat még anyagi áldozatot is vállal azért, hogy a tanulók hozzájuthassanak a fontos kalcium- és vitaminforráshoz. Az iskolavárosként is emlegetett Eger abban a kivételesen szerencsés helyzetben van, hogy idén tálcán kínálják az ingyentejet a nebulóknak, ám egyelőre nem tolonganak érte az iskolák. Az intézményfenntartók ígéretet tettek arra, hogy megpróbálnak némi nyomást gyakorolni az iskolákra, ám a döntést minden esetben helyben hozzák meg.

A lapnak Almássi Csaba, az Egertej Kft. igazgatóhelyettese azt mondta: a cégük száz százalékban lehívhatná az állami támogatást a kiszállított mennyiség után, ha szerződést köthetne az igénylő fenntartókkal, intézményekkel. Ám ezidáig a hevesi megyeszékhelyen egyedül a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában kérték a tej napi szállítását. A többi megkeresett oktatási intézményben nem lelkesedtek az ötletért, jobb esetben időt kértek a döntésre. Almássy közölte:  értetlenül áll előtte, hogy az iskolák vezetői, a fenntartók csak a kifogásokat keresik, ahelyett, hogy cselekednének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.