Az Iszlám Állam meghackelte az OBI honlapját

A barkácsáruházlánc magyarországi honlapjának több aloldalán is figyelmeztető üzenetet helyeztek el a szunnita szélsőségesek.


Aligha az OBI-n keresztül szeretnének nyomást gyakorolni azok a hackerek, akik szombat éjszaka feltörték az áruházlánc honlapját - írja a hvg.hu. Az algériai támadók – akik az szunnita szélsőséges terrorszervezet, az Iszlám Állam logóját tették fel a honlapra – valószínűleg egyszerűen csak néhány nem túl biztonságos oldalt kerestek, és az OBI könnyű célpontnak bizonyult.

A hackerek az áruházlánc honlapjának néhány aloldalát találták meg. A fa- és fémvédő festékeknél például fontosnak tartják közölni, hogy „az elfeledett emberek hangjaként, szabadságharcosként” küzdenek, elsősorban a cionizmus és Izrael ellen. Moh Ooasiic és Lakhdar Dz saját megítélésük szerint nem terroristák.

A mostaninál jóval erőteljesebben, nyíltan erőszakosan léptek fel azok az Iszlám Állam nevében támadó hackerek, akik januárban az amerikai hadsereg  Közepső Parancsnokságának, a CENTCOM-nak a honlapját törték fek, és cyberdzsihádotígértek

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.