Meghátrált a rendőrség, az Együtt-PM gyűjthet aláírást

Mégis gyűjthet aláírásokat az Együtt-PM Pécsett az egykulcsos adó ellen, mivel a rendőrség másodszorra már kiadta az engedélyt a pártszövetségnek.

A múlt héten a pécsi rendőrkapitányság még nem adta ki az engedélyt, mondván: az aláírásgyűjtés nem politikai rendezvény, így nem a rendőrség dolga arról dönteni. Az ügy érdekessége az volt, hogy nyáron a pécsi kapitányság a Fidesz rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtését engedélyezte a baranyai megyeszékhelyen.

Az Együtt-PM a bíróságtól kérte, hogy vizsgálja felül a rendőrség határozatát, s ezzel párhuzamosan új beadványt írt a kapitánysághoz. A pécsi rendőrség a második beadványra már kiadta az engedélyt. A kapitányság ezt azzal indokolta, hogy a második beadvány tartalma más volt, mint az elsőé.

Berkecz Balázs, az Együtt-PM szigetvári parlamenti képviselőjelöltje szerint a beadvány tartalma nem változott, mindössze annyi történt, hogy az alkotmánybíróság egyik állásfoglalását is belefogalmazták a kérelembe, aminek hatására a rendőrség meghátrált. Az Együtt-PM kedden belefog az aláírásgyűjtésbe Pécsett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.