Meghalt az egri 'kórházvédők' vezetője

Elhunyt Szabó Pál, az egri Markhot Ferenc Kórházban 2008-ban megalakult sztrájkbizottság elnöke, az úgynevezett "kórházvédők" vezetője. 55 éves volt, otthonában érte a halál.

Betegség következtében 55 éves korában tegnap elhunyt Szabó Pál, a Magyar Demokrata Fórum egri szervezetének egyik alapítója, a párt volt egri elnöke, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének volt helyi vezetője.

Szabó Pál 2008-ban vált ismertté a szélesebb közvélemény előtt, amikor az egri Markhot Ferenc Kórházban megalakult sztrájkbizottság elnökévé választották. A "kórházvédők" néven elhíresült egészségügyi dolgozók Szabó Pál vezetésével az ellen tiltakoztak, hogy a Heves megyei közgyűlés a HospInvest nevű magáncég működtetésébe adta a kórházat.

Szabó Pál 1956-ban született a Heves megyei Besenyőtelken. Az egri tanárképző főiskolán szerzett történelem-népművelő szakos diplomát, később elvégezte a szociológia szakot is.

Az otthonában elhunyt Szabó Pál emlékére ma este fél kilenctől gyertyagyújtásos megemlékezést szerveznek egri otthona előtt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.