Meggyes, az esztergomi III. Richárd

Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere megalapozottan gyanúsítható közérdekű adattal visszaélés vétségének elkövetésével – állapította meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-Főkapitányság a közelmúltban. A bűnügyi osztály – tekintettel arra, hogy Meggyes országgyűlési képviselő -, hatáskör hiányában áttette az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Az ügy előzménye, hogy miután Meggyes az esztergomi ellenzéki portál, a szeretgom.hu kiadója ügyvezetőjének közérdekű adatkérését 2009-ben megtagadta, Cserép János a bírósághoz fordult. Meggyes Tamás a közérdekű adatok megtagadásáról ekkor ezt írta levelében: „III. Richárd módjára döntést hozva elhatároztam: semmilyen körülmények között sem vagyok hajlandó válaszolni Önnek.”

A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság februárban hozott jogerős ítéletében elrendelte az adatok kiadását. Meggyes ennek eleget tett azóta, közölte, mennyit költött Esztergom Város Önkormányzata az elmúlt években ügyvédi munkadíjakra, milyen összegből működteti a város honlapját, illetőleg hogy milyen összegért végzett közvéleménykutatást közpénzből a városnak Giró-Szász András politológus cége, a StrategoPolis Kommunikációs Tanácsadó és Stratégiai Elemző Kft.

Ezt követően tett feljelentést hivatali visszaélés és közérdekű adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen Cserép.

Orbán kiállt Meggyes mellett

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke február 11-én nyilatkozott a 24 ÓRA lapnak arról, hogy Meggyest jó polgármesternek tartja. Erre nem sokkal azután került sor, hogy a Fidesz-központból többen is Esztergomba utaztak, hogy egyengessék Meggyes Tamás útját (a Demokratikus Hálózat egy szombati napon Bayer Zsolt, a Fidesz-alapító szélsőjobboldali publicisztikai tematikákkal jelentkező újságíró szlovák rendszámú autóját fotózta le a polgármesteri hivatal előtt). A 24 Óra kérdésére a Fidesz elnöke kiállt Meggyes Tamás esztergomi polgármester és országgyűlési képviselőjelölt mellett. Mint mondta, Meggyes ügyeiről csak annyit tud, amennyit az újságokból olvasott, az ügyek kivizsgáláshoz szükséges állami eszközök a kormány kezében vannak, amíg ezek a vizsgálatok nem tártak fel semmit, kitart Meggyes Tamás mellett, akit jó polgármesternek tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.