Megfontolandó ajánlatot kaptak a reptéri sztrájkolók

Van közeledés a Budapest Airport Zrt. és a sztrájkoló szakszervezetek között - erősítette meg a Népszabadság értesülését Terebesi Péter a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet alelnöke.

A szakszervezet tisztségviselőjét épp tárgyalás közben értük utol, aki ma már azt mondta: hivatalosan is tárgyalnak a BA Zrt. vewzetésével.

Tegnap Csorba László LESZ elnök cáfolta a tárgyalásokról szóló sajtóértesüléseket, valójában azért, mert csak informális megbeszélések zajlottak a felek között.

Ma azonban már hivatalosak az egyeztetések, melyek jelenleg is tartanak, s Terebesi alelnök szerint már kaptak olyan ajánlatot a Budapest Airport vezetőitől, amelyeket "nekünk is meg kell gondolnunk".

- A délutáni tárgyalásokra kialakítjuk az álláspontunkat az ajánlatokról, amelyet valóban közeledést mutatnak. Ugyanakkor továbbra is kérjük, hogy a BA hagyjon fel a sztrájktörők alkalmazásával.

Úgy tudjuk, hogy a szakszervezeteknek adott ajánlatban kompromisszumos megoldás szerepel a kollektív szerződés legvitatottabb pontjairól, így a munkarendről és az ezért járó pótlékokról. Mint tegnap megírtuk, a kiszervezett dolgozóknak jogi garanciákat adna a BA, hogy esetleges elbocsátásuk esetén ugyanazon juttatások illetik meg, mint a BA állományában maradt dolgozókat.

Ma egyébként a hivatalos adatok szerint 38 (a szakszervezetek szerint 46) görög munkavállaló vegyes csoportokban kezdett dolgozni a magyar utasbiztonsági ellenőrökkel, akik közül ma a sztrájk kezdete óta a legtöbben, 30-an vették fel a munkát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.