Megfizetik a bérleteket ellenőrző buszvezetők pluszmunkáját?

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elismerte, hogy a buszvezetőknek több pénzt kell adni az elsőajtós felszállási rendszer fenntartása miatt.

A szakszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a BKK levélben értesítette őket arról, hogy az elsőajtós felszállási rendszer és az ezzel járó bevételnövekedés nem végezhető hatékonyan a járművezetők közreműködése nélkül, s ezért a többletmunkáért járó jövedelmet a BKV felé indokolt költségként elismerni.

Emellett a BKK vállalja, hogy a járművek vezetőfülkéjét az igényeknek és az előírásoknak megfelelően átalakíttatja, valamint fizeti a járművezetők további oktatását, illetve kötelezettséget vállalt arra, hogy a BKSZSZ-szel a megállapodás érdekében tárgyalásokat folytat.

A BKV-s szakszervezetek az elmúlt időszakban többször jelezték, hogy az elsőajtós felszállási rendszer többletterhet jelent a buszvezetőknek, az ellenőrök pedig hamis bérlettel tesztelik a járművezetőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.