Megfenyegették a fóti MSZP polgármesterjelöltjét

Rendőrségi feljelentést tesz a fóti, január 25-i időközi polgármester-választás szocialista jelöltje, mert vasárnap telefonon megfenyegették.

Fábry Béla MSZP-s képviselő hétfőn nyilatkozott arról, hogy vasárnap egy étteremben ebédelt családjával, amikor mobiltelefonja megcsörrent. Egy ismeretlen hang jelentkezett, az iránt érdeklődve, tanult-e a képviselő a kromofágos esetből. Ezzel arra a hónapokkal ezelőtti rongálásra utalt, amikor  egy önkormányzati esti ülés idején az épület közelében parkoló autóját ismeretlenek kromofággal leöntötték, kárt okozva a fényezésen, karosszérián.

Az ismeretlen telefonáló Fábry családja, gyerekei hogylétére is rákérdezett. A képviselő szerint ez, a hangsúlyból ítélve, burkolt életveszélyes fenyegetésként értelmezhető.

Az eset kapcsán az MSZP helyi elnöksége vasárnap este rendkívüli ülést tartott. Döntése szerint a kampányidőszakban megszervezik polgármesterjelöltjük védelmét. Felkérik a polgárőrséget, hogy fokozottan ellenőrizzék házának környékét és a helyi szocialista önkéntes aktivisták is bekapcsolódnak ebbe.

Fábry tájékoztatása szerint hétfőn tesz feljelentést a dunakeszi rendőrkapitányságon.

A Pest megyei Fóton január 25-én azért tartanak polgármester-választást, mert a város fideszes polgármesterét törvénytelenségek miatt a bíróság szeptemberben felmentette tisztségéből. A megüresedett poszt betöltésére hárman szállnak ringbe, az MSZP mellett egy fideszes és egy független jelölt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.