Megérkeztek az első menedékkérők Körmendre

Megérkeztek az első menedékkérők a körmendi rendészeti szakközépiskola udvarán kialakított sátortáborba hétfőn. Az elsőként behajtó autóbusszal mintegy negyvenen érkeztek a bicskei befogadóközpontból.

A tábor megnyitására az osztrák határőrök azonnal reagáltak: Pinkamindszentnél és Rábakeresztúrnál megkezdték az Ausztriába igyekvők okmányainak ellenőrzését. Ez csak az első lépés. Ausztria ugyanis a Körmenden kialakított menekülttáborral magyarázta, hogy előkészületeket tesz egy kerítés megépítésére Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) átkelői között.

Migránsok érkeznek Körmendre. Közel a Nyugat
Migránsok érkeznek Körmendre. Közel a Nyugat
Varga György / MTI

Az osztrák rendőrség biztos abban, hogy a körmendi menekülttáborból sokan nekivágnak majd a zöldhatárnak. Nem hivatalos értesüléseink szerint az osztrák belügyi szervek barátságtalan lépésnek tartják, hogy Magyarország az osztrák határ közelében alakít ki táborokat. A többes szám azért indokolt, mert Szentgotthárdra is terveztek egy állomást, ám a talajvíz miatt a sátortábort nem tudták felépíteni.

A körmendi tábor megnyitását a magyar belügyi szervek azzal indokolták, hogy a menekültszállók zsúfoltak, kihasználtságuk eléri a 225 százalékot. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint naponta átlagosan csaknem kétszáz migráns érkezik illegálisan Magyarországra.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.