Megegyezett a rendőrség az Izsákon agyonvert férfi rokonaival

Egyezség született a nem vagyoni kártérítés összegéről az izsáki rendőrőrsön bántalmazott és elhunyt Bara József egyenes ági hozzátartozói, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság között – közölte a rendőr-főkapitányság.

A közleménye szerint a megegyezés kiterjed arra is, hogy a Magyar György ügyvéd által képviselt nem egyenes ági hozzátartozó esetében a rendőrség vállalja egy független orvosszakértői vizsgálat költségét.

Az indoklás szerint a vizsgálatra annak megállapítása érdekében van szükség, hogy a nem egyenes ági hozzátartozót Bara József halálának következtében érte-e olyan személyiségi jogi sérelem, amely megalapozza nem vagyoni kártérítés megfizetését.

A rendőrség nem közölte az egyenes ági hozzátartozókkal megkötött, nem vagyoni kártérítés összegét.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden azt közölte, hogy vádat emeltek az izsáki rendőrőrsön agyonvert férfi ügyében két rendőr ellen halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt.

Az ügyészség szerint az első- és a másodrendű vádlott április 8-án 17 óra körül Orgoványon intézkedett a sértettel szemben, mert olyan bejelentés érkezett az izsáki rendőrőrsre, hogy Bara József egy lopás elkövetője lehet. A sértettet előállították, hátrabilincselték a kezét, és nem sokkal 18 óra előtt az őrsre szállították. Ezután a másodrendű vádlott által is használt irodában egy székre ültették a férfit, és vallatni kezdték. Az első- és másodrendű vádlott mintegy 2 órán át felváltva és együtt is nagy erővel bántalmazta a sértettet azért, hogy a bűncselekményről vallomást tegyen, annak elkövetését ismerje be.

Nem sokkal 20 óra előtt a sértett rosszul lett, elájult, és a vádlottak már hiába hívtak mentőt, hiába kísérelték meg az újraélesztést, a kiérkező orvos csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az ügyészség az első- és a másodrendű vádlott mellett két másik rendőr ellen is vádat emelt az év első hónapjaiban négy másik, a rendőrségre előállított ember sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.