Megdupláznák a kétgyerekesek adókedvezményét

Jelentősen emelkedhet a két gyermeket nevelők családi kedvezménye, a jelenlegi húszezer forint helyett havonta akár negyven-ötvenezer forint körüli összeg is megmaradhat náluk – írta a Magyar Nemzet. Az intézkedés több mint 350 ezer szülőt érintene.
Számottevően megemelhetik a két gyermeket nevelő szülők családi adókedvezményét – írta szakmai körökből származó információkra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Jelenleg egy gyermek után havonta tízezer forinttal csökkenthető a közteher, kettő után kétszer tíz-, azaz húszezer forinttal, míg három vagy több utód nevelésekor gyermekenként 33 ezer forintos mérséklés érvényesíthető.

A lap úgy tudja,: egyes kormánypárti elképzelések szerint a kétgyermekes kedvezményt úgy emelnék meg, hogy annak összege megközelítse a nagycsaládosoknak egy-egy gyermek után járó enyhítés nagyságát. Vagyis a jövőben egy gyermek után havonta akár 20-25 ezer forintot is igénybe vehetnének a két utódról gondoskodó szülők, tehát a jelenlegi húszezer forint helyett havonta negyven-ötvenezer forint körüli összeg is megmaradhat ennél a körnél.

2012-ben nagyjából 387 ezer személy érvényesített családi kedvezményt két gyermek után.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.