Megbüntethetik az áramkimaradások miatt az E.ON-t?

Vizsgálatot indít az energia hivatal az áramkimaradások kapcsán az E.ON ellen. Az áramszolgáltató azt ígérte, péntek estére lesz áram a Nyugat-Dunántúl sötétségbe borult településein.

Vizsgálatot indít a Magyar Energia Hivatal annak megállapítására, hogy az E.ON a szabályoknak megfelelően végezte-e tevékenységét a nyugat-dunántúli üzemzavar megelőzésére és mielőbbi elhárítására - közölte Grábner Péter főosztályvezető pénteken.

A Magyar Energia Hivatal csak a szabályozó eszközökkel tud hatni a szolgáltatás színvonalára. A vállalkozásoknak üzleti érdekük az üzemzavar mielőbbi elhárítása, amit a szabályozó hatóság is megkövetel - mondta Grábner Péter.

Előzőleg Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. igazgatósági elnöke azt közölte, hogy péntek estére minden lakossági fogyasztónál lesz áram a Nyugat-Dunántúlon.

Pénteken 21 órakor már csak két nyugat-dunántúli településen nem volt áramszolgáltatás, de valószínűleg még az éjjel ezeket is visszakapcsolják a hálózatba - közölte este az MTI kérdésére az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.