Megbocsátott a Fidesznek Lakatos Béla, Ács polgármestere

Visszavonta saját korábbi döntését Lakatos Béla, Ács fideszes polgármestere, aki tavaly decemberben felfüggesztette párttagságát. Azt állítja: az akkori kritikája célba ért, így nincs akadálya, hogy munkájával ismét a nagyobbik kormánypártot segítse.

Visszavonta párttagsága felfüggesztéséről hozott saját korábbi döntését Lakatos Béla, Ács fideszes polgármestere, aki nyílt levélben jelentette be, hogy ismét folytatja pártmunkáját, segítve ezzel a Fidesz választási kampányát. A Komárom-Esztergom megyei település első embere az egyetlen polgármester az országban, aki büszkén vállalja roma származását.

Lakatos tavaly decemberben azért függesztette fel párttagságát, hogy így tiltakozzon a kormány romapolitikája és a nemzetiségi listás szavazás diszkriminatív jellege miatt. Lapunknak akkor úgy fogalmazott: az Országos Roma Önkormányzat a rendelkezésére álló forrásokat rendkívül alacsony hatásfokkal használja fel.

Döntésének megváltoztatását az Index által közölt nyílt levélben azzal indokolta, hogy a kritikája "előbbre vitte ezt az ügyet, és segítheti a jövőben ennek a kérdésnek a hatékonyabb kezelését". Mint írta, egyértelművé vált számára, hogy a problémát a Fidesz vezetése is szeretné kezelni, és a romák helyzetének javításában az áprilisi választások után hatékonyabb módszereket vezetne be, ami vonatkozna az uniós támogatások felhasználására is.

"Emellett bebizonyosodott, hogy a kisebbségekre vonatkozó választási törvény jelenlegi formája a roma kisebbség számára nem volt eléggé kidolgozott, és maga Farkas Flórián ORÖ elnök is a regisztráció ellen kérte a Lungo Drom tagjait" - emlékeztetett a polgármester.

Lakatos Béla nemcsak a majd 23 ezer forintról vitatkozi az E.ON-nal, hanem a szolgáltató eljárásáról is
Lakatos Béla nemcsak a majd 23 ezer forintról vitatkozi az E.ON-nal, hanem a szolgáltató eljárásáról is
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.