Megbírságolják a Margitszigeten a betonon futókat

Egy maratonista hívta fel a figyelmet arra, hogy barátait rendőrök állították meg a Margitszigeten, és azt mondták, hamarosan megbírságolják azokat, akik nem a futópályán futnak. 

Papp Krisztina maratonista, aki a riói olimpiára is kijutott, arról írt a Facebookon, hogy a Margitszigeten több embert, köztük egy barátját is megállították a rendőrök edzés közben, és szóltak, hogy hamarosan meg fogják bírságolni azokat a futókat, akik nem a külső futópályán, hanem belül, a betonúton futnak. (forrás: 444.hu)

„Ez ijesztő", írta a futónő, és hozzátette: "több évtizede futják ott a gyorsabbnál gyorsabb köröket a profi futók", neki nagy érvágás lenne, ha nem futhatná ott a tempófutásokat.

A rendőrök a KRESZ szabályaival érveltek, eszerint valóban nem lehet futni a betonúton. Igaz, eddig ebből eddig még nem volt probléma a Margitszigeten.

Az eset miatt március 21-ére demonstrációt szerveznek a futók. El szeretnék érni, hogy "nyilvánítsák a Margitszigetet lakó-pihenő övezetnek". Az is cél, hogy a város parkjaiban több futóeseményt lehessen rendezni, a főváros pedig vizsgálja felül a futóversenyeket szabályozó rendeletét. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.