Megállapodott az ELTE az egyetemfoglalókkal

Megállapodást kötött Dezső Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának dékánja az egyetemfoglalókkal, ennek értelmében a hallgatók a Gombocz Zoltán teremben rendszeres, nyilvános fórumokat tarthatnak. Ezt a felsőoktatási intézmény kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta. Az egyetemfoglalók jelezték, hogy a megállapodással véget ért az egyetemfoglalás.

A tájékoztatásban felidézték, hogy a hallgatók a felsőoktatásban végrehajtott és tervezett átalakítások, a forráskivonások, az oktatói elbocsátások, a keretszámcsökkentés, a hallgatói szerződés és az egyetemi autonómia lehetséges csorbítása elleni tiltakozásul február 11-én elfoglaltak egy termet. Ez a terem a mostani megállapodás megkötésével a hallgatói önszerveződés legális színterévé, a fórumok engedélyezett helyszínévé vált - jelezték az ELTE BTK dékánja és az egyetemfoglalók közös közleményében.

Dezső Tamás az MTI megkeresésére elmondta, hogy a Gombocz Zoltán terem az a helyiség, amelyet a hallgatók elfoglaltak. A megállapodással kapcsolatban közölte, a termet bármely hallgatói önszerveződés használhatja hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön 17 órától 22 óráig.

Az egyetem közleménye szerint az ELTE vezetőivel kötött megállapodás mutatja, hogy a jelenlegi oktatáspolitikai helyzetben elengedhetetlen az érintettek együttműködése. "Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, ahogy élen jár az oktatás és a kutatás területén, úgy a hallgatói aktivitás támogatásában is példát mutat" - zárul a kommüniké.

Az egyetemfoglalók a Facebook-oldalukon közzétették a közös közleményt és a dékánnal kötött megállapodás szövegét, egyúttal jelezték: "az egyetemmel kötött megállapodással ér véget az egyetemfoglalás".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.