Megállapodást kötött az Együtt-PM és a SZEMA

Programalapú támogatási megállapodást kötött az Együtt-PM Szövetség és a SZEMA–Liberális Párt.

A két szervezet megállapodása értelmében a SZEMA nem állít országos listát a 2014-es országgyűlési képviselő-választásokon, és nem indít egyéni jelölteket sem a kormányváltó szövetség jelöltjeivel szemben. Az Együtt-PM Szövetség vállalja, hogy a SZEMA által képviselt szakpolitikai javaslatokat – különös tekintettel a romák társadalmi integrációjára, a női esélyegyenlőség és a fenntartható nyugdíjrendszer témáira – figyelembe veszi, illetve beépíti programjába. A támogatási megállapodást Ungár Klára, a SZEMA elnöke és Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője írta alá.

Az aláírást követően Bajnai Gordon elmondta: a két szervezet közti megállapodás nem az MSZP-vel kötött együttműködési megállapodás újranyitása, vagy kibővítése, hanem olyan programalapú támogatási megállapodás egy, a választásokon nem induló ellenzéki erővel, amely a számára fontos szakpolitikai javaslatok képviseletéért cserében arra szólítja majd fel szimpatizánsait, hogy voksaikat az Együtt-PM országos listájára és a kormányváltó szövetség jelöltjeire adják.

Ungár Klára hozzátette: a Fidesz-KDNP azt a családfenntartót játssza el a magyar társadalommal, aki mindent jobban tud a feleségénél, gyermekeinél, hiszen ő „keresi” a pénzt, neki a legerősebb a karja, ő tudja a legnagyobb pofont adni. Amit, ha „kell”, meg is tesz, kimondottan a bántalmazott „érdekében”. A kialakult gazdasági és társadalmi válságban elsőrendű kötelességünk a 2014-es választásokon Orbánékat legyőzni. Ehhez a SZEMA–Liberális Párt is hozzá kíván járulni. Kellő alázattal és szerénységgel, mert a helyzet most ezt kívánja – fogalmazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.