Megaláztak egy autista lányt a BKV-ellenőrök?

Az enyhén autista lánynak volt érvényes, megfelelően kitöltött bérlete, sőt még blokkja is a vásárlásról, az ellenőrök mégis megbüntették, ráadásul megalázó módon viselkedtek vele.

Az esetet a lány barátja írta meg a bkvfigyelo.blog.hu-nak, e szerint Barbara a 7-es busz vonalán utazott március 14-én, amikor a Hungária körútnál ellenőrök szálltak fel a járatra és mindenkitől kérték a jegyeket és a bérleteket. A lány három nappal azelőtt váltotta meg a bérletét, még a blokk is nála volt, ennek ellenére nem hittek neki, leszállították a buszról azzal az indokkal, hogy a bérlet hamis.

"Azt mondták neki, hogy a gyogyósoknak nincs munkájuk, így pénzük se bérletre. Valószínűleg úgy szerezhette, tudják, hogy árulnak hamis bérleteket olcsóbban, amit a nincstelen hülyék megvesznek" - majd az ellenőrök tovább élcelődtek vele, és azt tanácsolták, inkább maradjon otthon, és babázzon, vagy nézze a Mazsolát a tévében, de ne mások adóján foglalja a helyet a buszon. A lány ezután gyalog ment haza a Bosnyák tértől Újpalotára eléggé zaklatott állapotban.

Barbara enyhe fokú autista, ami a barátja szerint külsőleg is látszik rajta, nehezen képes kommunikálni, különösen fenyegetőnek érzett helyzetekben, de igyekszik önálló életet élni, van érettségije, és egy enyhe fogyatékosságú embereket foglalkoztató cégnél dolgozik.

Az Index megkeresésére a BKK közölte: a történtek tisztázása érdekében azonnal vizsgálatot indítottak. A pótdíjazottak között egyelőre nem találtak olyan személyt, akire illene a blogon olvasható leírás, és az ügyfélszolgálathoz sem érkezett panasz az állítólagos esettel kapcsolatban a blognak bejelentést tevő hozzátartozó, illetve az utas részéről. Ettől függetlenül tovább folytatják a minden részletre kiterjedő, alapos vizsgálatot. Ehhez azonban a pótdíjazott utas együttműködése is szükséges, ezért arra kérik a bejegyzés íróját, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a BKK ügyfélszolgálatával.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.