Még többet költhetnek a képviselők

Havi 71 ezer forinttal megemelnék egy kormányzati javaslatra a képviselők albérletpénzét – írja a Blikk.

A lap szerint az eddigi 116 ezer helyett már 187 ezer forintot költhetnének bérlakásra vagy szállodára a képviselők. Ugyanakkor, teszik hozzá, kevesebben élhetnének ezzel a tehetőséggel, mint eddig. A pénz a lap szerint még akkor is járna azoknak, akik nem Budapesten laknak, illetve azoknak, akiknek lakóhelye nem esik egybe a választókerületével, amikor bezárják a parlamentet, nyári vagy téli szünetet tartanak.

Ebből a pénzből a belvárosban, frekventált helyen nívós polgári lakásokat lehet bérelni, akár 120 négyzetmétereseket is – mondta a Blikknek Rutai Gábor, a Duna House elemzési vezetője, aki szerint nagy minőségi ugrás van a 187 ezer forintos bérlakás és a 116 ezer forintos albérlet között. Szerinte ennyi pénzből szaunával, jakuzzival felszerelt luxuslakást lehet bérelni.

A trükköző képviselők viszont rosszul járnak, mivel nem zsebbe kapják a lakhatási támogatást, mindent az Országgyűlés Hivatala fog intézni, a vásárlást és a bérlést egyaránt. – Szűkül a támogatás igénybevételének lehetősége, kevesebben lesznek jogosultak a bérlakásokra – indokolta Lázár János fideszes frakcióvezető a javaslatát, aki 35-50 négyzetméterben szabná meg a képviselői lakások nagyságát, bár ezen a módosító javaslatok még változtathatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.