Még mindig nem működik az Alkotmánybíróság honlapja

Nem heverte ki az Alkotmánybíróság a honlapja elleni hackertámadást: a szervezet weboldala vasárnap óta nem működik. Aki a testület határozataira kíváncsi, az most bajban van.

Máig elérhetetlen az Alkotmánybíróság honlapja, így a testület korábbi döntéseihez sem lehet közvetlenül hozzáférni. A weboldalt vasárnap állították le, mert azt az Anonymous-csoport tagjai feltörték, és az ott olvasható alaptörvényt kissé átírták. A szöveg az interneten máig elérhető.

A testület szóvivője korábban azt nyilatkozta, hogy az oldalt a biztonsági problémák megoldása után indítják újra. Azt azonban nem sikerült megtudnunk, hogy ezzel a munkával hol tartanak, mert a szóvivő elérhetetlen.

Az viszont tény, hogy az Alkotmánybíróság korábbi döntéseit mindazok, akik nem rendelkeznek elektronikus jogszabálygyűjteménnyel, csak az mkab.hu honlapon érhetik el.

A határozatok tárolt változatai persze fellelhetők az interneten, de csak hosszas keresgélés után, és korántsem biztos, hogy így valamennyi döntést meg lehet találni. Ez a jogalkalmazók, illetve mindazok számára gondokat okozhat, akiknek a munkája során szüksége lehet egy-egy alkotmánybírósági határozat szövegére.

Informatikai szakértők úgy vélik, hogy az állami szervezetek honlapjainak feltörése a hackerek számára nem jelent különösebb kihívást. Az ügyben egyébként a Nemzeti Nyomozó Iroda külföldi társszervek bevonásával nyomozást folytat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.