Meg kell menteni a Duna Tv-t?

Átadta Katona Béla házelnöknek az Összefogás a Duna Televízióért című felhívás szövegét és az aláírók listáját hétfőn Cselényi László, a közmédium elnöke.

A rendszerváltás utáni időszak számos meghatározó személyisége, köztük közjogi méltóságok, Nobel-, Kossuth- és Széchenyi-díjasok, művészek, érsekek, püspökök, a határon túli magyar szervezetek vezetői fordultak a mindenkori magyar kormányhoz és az Országgyűléshez a Duna Televízió méltányos támogatásáért és biztonságos jövőjéért - összegezték a múlt csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentum tartalmát.

Cselényi László hivatalos levelében arra kérte a házelnök Katona Bélát: minden tekintélyével hasson oda, hogy a tulajdonos Országgyűlés garantálja a Duna TV nemzeti szerepéhez illő támogatását - áll a közleményben.

Az aláírók a felhívásban kiemelték: a Duna TV kiegyensúlyozottan gazdálkodik, műsorai magas színvonalúak, a nézettségi harcban nem hajlandó elvei és a minőség rovására részt venni. A magyar állam támogatása negyedik éve mégsem emelkedett, még az inflációt sem követi.

„Mi, akik aláírásunkkal erősíteni kívánjuk a Duna Televízió jövőbeli szerepét, kérjük a tulajdonos Magyar Köztársaság Országgyűlését és a mindenkori magyar kormányt, hogy ez a sokat bizonyított nemzeti intézmény ne legyen folyamatosan kiszolgáltatva a politikai széljárásnak, az éves költségvetési vitáknak. Munkáját végre érdemei szerint ismerjék el" - zárul a dokumentum, amelyen többek között Bodrogi Gyula, Boross Péter, Bródy János, Csoóri Sándor, Jancsó Miklós, Jókai Anna, Kányádi Sándor, Koltai Lajos, Koncz Zsuzsa, Mádl Ferenc, Markó Béla, Oláh György, Raj Tamás, Sára Sándor, Schmitt Pál, Sebestyén Márta, Szili Katalin, Tőkés László és Törőcsik Mari aláírása szerepel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.