Még egy volt NBH-s vezető előzetesben

A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte szerdán Gyarmati Györgyöt, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori megbízott főosztályvezetőjét - tájékoztatott Pápai Judit, a Fővárosi Bíróság kommunikációs osztályvezetője.

A Magyar Nemzet szerdán számolt be arról, hogy Simon Ibolyát, az NBH egykori jogászát is őrizetbe vették múlt pénteken, amikor a Budapesti Katonai Ügyészség Gyarmati Györggyel és Galambos Lajossal, az NBH volt főigazgatójával együtt vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg őket.

A Fővárosi Bíróság osztályvezetője nem tudott beszámolni arról, hogy Simon Ibolyával szemben kezdeményeztek-e bármilyen személyi szabadságot korlátozó intézkedést.

Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját múlt pénteken hallgatták ki egy újabb büntetőügyben a Budapesti Katonai Ügyészségen - közölte ügyvédje, Molnár Lajos korábban az MTI-vel.

Mint mondta, védencét ebben az ügyben vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Az ügy részleteire az ügyvéd nem tért ki, mivel az ügyészség a dokumentumokat 2040-ig titkosította.

Galambos Lajos ügyvédje közölte azt is, hogy Gyarmati Györgyöt, az NBH egykori megbízott főosztályvezetőjét is kihallgatták a Budapesti Katonai Ügyészségen pénteken, Molnár Lajos feltételezése szerint ugyanebben az ügyben.

A volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Budapesti Katonai Ügyészség Galambos Lajost bűnsegédként elkövetett kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét kémkedéssel, Laborc Sándort, az NBH 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa július 14-én rendelte el Galambos Lajos előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.