Még egy képviselő, aki dupla 'gázsit' kapott

Nem csak Miskolc fideszes alpolgármestere vett egyszerre föl két helyről költségtérítést. Ennek más helyeken is hagyományai vannak. Egy szegedi KDNP-s képviselő ugyanebben a hajóban utazott.

Törvénytelen pénzek Kalmár Ferenc KDNP-s képviselőnek, írja a Blikk cikkére hivatkozva a szegedkurir.hu.

Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő két állami cég felügyelőbizottságából is havi tiszteletdíjat kapott, pedig ezt a törvény tiltja. A dupla pénzt zsebelő honatya a Blikknek azt mondta: nem tudott róla, hogy törvénytelen így közpénzhez jutnia.

Kalmár az önkormányzati tulajdonú Csongrádi Rendezvényház Kht.-től felügyelőbizottsági tagként havi 40 ezer forintot kapott, a szintén állami tulajdonú Nagyfa-Alföld Kft-től pedig havi 56 ezret felügyelőbizottsági elnökként.

"Ötvenöt éves vagyok, nős, két gyermek édesapja - írja önéletrajzában a szegedi képviselő. - Fizikusi, villamosmérnöki és mérnök-közgazdász végzettségekkel rendelkezem. Beszélek angolul, franciául és románul. Úgy a múltban, mint jelenleg is az iparban dolgozom. 1991-ben kezdtem el politizálni, mikor a KDNP-be beléptem. 1994 óta képviselem Szeged Rókus városrészét a helyi Önkormányzatban. 2003-tól a KDNP országos alelnöke vagyok."

Nem sokkal ezelőtt derült ki, hogy Zsiga Marcell, Miskolc fideszes alpolgármestere - szintén törvénytelenül - vett föl egyszerre költségtérítést parlamenti és önkormányzati munkája után.

Zsiga, a Fidelitas alelnöke bocsánatot kért, és azt ígérte, visszafizeti a jogtalanul fölvett pénzt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.