Még vizsgálják, mi történt a Teve utcában

A rendőrség budapesti Teve utcai székházában jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket szombaton az épületben - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap délután a székházban újságíróknak.

Gál Kristóf hangsúlyozta: a rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját.

A történteket felidézve elmondta: valamivel 18 óra után az épület mínusz második szintjén dolgozók közül többen panaszkodtak a levegő minőségére. A telepített és a mobil mérőeszközök nem mutattak rendellenességet, ezért folyt tovább a munka.

Kevéssel 19 óra után azonban többen már rosszullétre panaszkodtak, ezért kihívták a katasztrófavédelem munkatársait. Műszereik az épületben nem, de kilenc ember vérében kimutatták a szén-monoxidot, ezért 19 óra 47 perckor a katasztrófavédelem úgy döntött, hogy ki kell üríteni az épületet.

A szóvivő kiemelte: az előzetes terveknek megfelelően történt meg a kiürítés, valamint a másodlagos rendszerek üzembe helyezése és működtetése.

Tájékoztatása szerint jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket. Senkit nem kellett kórházba vinni - emelte ki.

Kérdésre válaszolva Gál Kristóf leszögezte: a rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját, a bejelentéseket is folyamatosan tudják venni a megszokott rendben, személyesen és telefonon is. Az, hogy az épületben hétfőn elkezdődhet-e a munka - tette hozzá - a szakértői vizsgálat eredményétől függ.

Gál Kristóf vasárnap este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőn munkakezdéstől üzemszerűen működik a Rendőrségi Igazgatási Központ, azonban a tevékenységirányítási központ zárva marad.

Megerősítette ugyanakkor, hogy a rendőrség a segélyhívásokat, bejelentéseket továbbra is zavartalanul fogadja, azokra fennakadás nélkül reagál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.