Schmuck a parlamentbe pályázik

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja Schmuck Andort, a párt elnökét indítja a novemberi időközi parlamenti választáson Újpesten.
A párt közleménye szerint jelölőgyűlésükön Schmuckot egyhangúlag támogatták, Schmuck Andor pedig elfogadta a jelölést.

"A megmérettetés egy újabb esély, hogy a szociáldemokrata politikus képviselje a nehéz sorban élő emberek akaratát a parlamentben" - fogalmazott a pártelnök. Schmuck Andor 15 évig élt a választókerületben. Négy évig, 1994-től 1998-ig egyéniben megválasztott önkormányzati képviselő volt Újpesten.

Kiss Péter a főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében szerzett mandátumot április 6-án, a politikus azonban hosszan tartó súlyos betegség után júliusban elhunyt.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) november 23-ra tűzte ki az időközi választás időpontját. A testület választást kitűző határozatának mellékletében rögzítette a választással kapcsolatos határidőket, határnapokat is. Eszerint az ajánlásokat október 6-tól gyűjthetik az indulni szándékozók, a jelölteket október 20-ig lehet bejelenteni. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük.

Az NVB múlt csütörtökig tizenkét pártot vett nyilvántartásba. A Jobbik hétfőn jelentette be, hogy pártjuk Urbán Flórián korábbi válogatott labdarúgót indítja az újpesti időközi parlamenti választáson.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.