Még mindig pedálozik a leváltott kancellár

Bírósághoz fordul a szerinte jogszerűtlen egyetemi döntések, illetve a róla valótlanságokat állító sajtóhírek miatt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kinevezett, majd a poszttól visszalépett kancellárja.

Papp Csilla közleménye szerint az intézmény szenátusának szabálytalan döntése miatt - szintén jogszerűtlenül - nem kötötte meg munkaszerződését a rektor, majd mind az intézményvezető, mind a testület figyelmen kívül hagyta a jogszerűtlen döntés visszavonására felszólító államtitkári leveleket.

Tökéletes választás

Papp Csilla sosem dolgozott az oktatásban, sem művészeti területen, még gazdasági végzettsége sincs. Hogy akkor mégis mi (vagy ki) miatt nevezték ki, arról itt írtunk bővebben.

Kifogásolta azt is, hogy az egyetem etikai bizottsága az ő meghívása, meghallgatása nélkül foglalt állást alkalmasságáról, figyelmen kívül hagyva azt is, hogy a testület kizárólag az egyetemmel hallgatói, oktatói, más munkajogviszonyban álló személyekkel kapcsolatban hozhat döntéseket.

Hozzátette: a szenátus január 12-i ülésén mutatkozhatott be, ismertethette végzettségeit, szakmai pályafutását, amely "minden tekintetben megfelel a felsőoktatási törvényben és a pályázati kiírásban a kancellárokra vonatkozó szabályozásnak", ám az ülésen őt ért személyes és politikai támadások arra késztették, hogy végiggondolja azt, "lehetséges-e így együtt dolgozni az egyetem vezetésével".

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról: tudomása szerint senki nem presszionálta Papp Csillát, az eredetileg nyertes kancellárt a poszttól való visszalépésre.

M. Tóth Géza bejelentése előtt egy nappal az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte az MTI-vel, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári tisztségének betöltésére vonatkozó pályázatot elnyerő Papp Csilla arról tájékoztatta a tárcát, - mint a kancellári pályázat kiíróját -, hogy visszalép kancellári tisztségének betöltésétől. A közlés szerint döntése indokaként az egyetemen a személyével kapcsolatban kialakult hangulatot, a vele szemben folytatott méltatlan és jogszerűtlen eljárást, valamint a személyét és a családját ért támadásokat jelölte meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.