Még mindig nyomoznak a Gyermekrák Alapítvány ellen

Hűtlen kezelés gyanújával még mindig nyomoz a rendőrség a Balogh István vezette Gyermekrák Alapítvány ügyében – tudta meg a Magyar Idők. A nyomozás, amely 2014 januárjában indult, az idén március 20-ig tart, szükség esetén meghosszabbítható.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya 2014 januárjában indította – hűtlen kezelés gyanújával – az eljárást a Gyermekrák Alapítvány ellen. Úgy tudni, a jelenlegi eljárás az alapítvány betegszállító járművével függ össze.

Az Index videóra vette, hogy az alapítvány elnöke, Balogh István az adományokból vásárolt, Gyermekmentő feliratú Mercedesével, a dugókat kikerülve viteti magát budai villájából az alapítvány VIII. kerületi irodájába. Amikor a kocsi használatáról kérdezték, Balogh azt mondta: a betegszállítót néha „közérdekű ügyintézésre" is igénybe veszik, de magáncélra nem.

A rendőrségi nyomozáson kívül korábban a Fővárosi Főügyészség is vizsgálódott a Gyermekrák Alapítványnál. Ez nem büntetőügy, hanem úgynevezett közérdekvédelmi eljárás volt, és azt derítette ki, hogy a kuratórium helyett Balogh István döntött az alapítványi pénzek felhasználásáról. A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina a Magyar Időknek elmondta: figyelmeztették az alapítványt a hiányosságokra, amelyeket végül pótoltak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.