Még mindig nyomoznak a 71 migráns halála ügyében

Még tart a nyomozás a tavaly nyáron az osztrák autópályán egy csempészjárműben holtan talált menekültek ügyében.
A Magyar Idők kedden írt arról, hogy az osztrák hatóságok lefordították az üggyel kapcsolatos több ezer oldalnyi nyomozati anyagot.

Az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata azt közölte: az osztrák hatóságok által a múlt év végén megküldött csaknem hatezer oldalas nyomozati iratanyagot lefordították magyar nyelvre. A bűncselekmény teljes körű felderítése érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folyamatosan hajt végre nyomozati cselekményeket (például a gyanúsítottak folytatólagos kihallgatása, tanúk kihallgatása). Emellett további adatokat és egyéb iratokat szereznek be, azokat értékelik, elemzik – tették hozzá.

Mindezekről az eljárás érdekeire hivatkozva bővebb tájékoztatást nem kívánt adni a rendőrség.

Az osztrák A4-es autópálya leállósávjában, Pándorfalu (Parndorf) közelében tavaly augusztus 27-én találtak egy hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából hetvenegy menekültet szállítottak a magyar–szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A furgonban összezsúfolt emberek megfulladtak, az embercsempészek pedig elmenekültek. Később kiderült, hogy az áldozatok már a magyarországi útszakaszon meghalhattak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.