Még közelebb visz a természethez a Zöldsuli

A gyerekek környezettudatos gondolkodásának fejlesztése, Magyarország természeti értékeinek megismertetése a fiatalokkal – ez az idén ötéves Zöldsuli-program célja. Az általános iskolai osztályok több millió forintos támogatásért pályázhatnak, hogy egy erdei iskolai táborozás során közelebbről megismerjék környezetünket.
A Cetelem Zöldsuli program 2015-ben is a gyerekek környezeti nevelését, felelős ökológiai gondolkodásának alakítását támogatja. Ennek az oktatásnak fontos része az, hogy az iskolások megismerjék környezetüket, felfedezzék Magyarország természeti értékeit, ritka állat- és növényfajait. Erre remek lehetőséget biztosítanak az erdei iskolai táborok, hiszen a hagyományos tanóráktól nemcsak helyszínében, de tananyagában is eltér ez a fajta oktatás.

Tavaly a pénzintézet online kérdőívben kérdezte meg az iskolaigazgatókat arról, hogy milyen témájú pályázaton indulnának el szívesen a következő tanévben. A válaszadók 33 százaléka a környezetvédelmet tartotta legfontosabbnak, megelőzve a sportolás és a helyes táplálkozás témáját. A pályázat vágyott díjaként a legtöbben az erdei iskolai táborozást jelölték meg.

Az idei Zöldsuli pályázatra általános iskolai osztályok jelentkezését várják, a pályázók közül harmincan egyenként 150 000 forintot nyerhetnek, amelyet erdei iskolai táboroztatásra használhatnak fel.

A részvétel egyszerű, az osztályoktól olyan képzőművészeti alkotás elkészítését várják, amellyel bemutatják, hogy számukra mi a legfontosabb környezetvédelmi tevékenység. Az alkotás lehet plakát, montázs, makett vagy szobor, a szervezők mindenfajta különleges technológiát és anyagot szívesen látnak. A jelentkezés határideje április 1. Az előző évekhez hasonlóan a nyertesek fele, azaz ezúttal 15 osztály közönségszavazat alapján nyer, míg 15 osztályt a szakmai zsűri választ ki. Az eredményhirdetésre 2015. április 22-én, a Föld Napján kerül sor.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.