„Még fölmérni is nehéz, mekkora kihívás előtt áll Európa”

A hatalmas menekülthullámra a lakhatási lehetőségek előteremtésével próbál reagálni a Segíteni, ahogy mi tudunk nevű tartós akciójával az ORF és A Háborús Menekültekért Ausztria civil szervezet – értesült lapunk az osztrák televízió kismartoni „eisenstadti” adásának szerkesztőitől.
Ausztria érzékeli, hogy még fölmérni is nehéz, mekkora kihívás előtt áll egész Európa, fogalmaztak. A különböző hivatalos és civil szervezetek átgondolt és gyors összefogása nélkül ezrek maradhatnak a szabad ég alatt, ami hideg idő esetén tragédiákat okozhat. Ausztria már sokszor bizonyította – s ezt történelmi példák igazolják –, hogy nemcsak szavakban áll ki a menekültek érdekei mellett.

Az ORF, valamint a Háborús Menekültekért Ausztria civil szervezet Segíteni, ahogy mi tudunk címmel hirdetett akciót. Az ORF, a Caritas, a Vörös Kereszt, a Diakónia, a Volkshilfe, a Hilfswerk és a Szamaritánus Szövetség együttműködésének középpontjában a tél beköszöntével is lakható szálláshelyek előteremtése áll.

Felkérik az osztrákokat – de a nyugati határ közelében élő magyarokat is –, hogy adományok gyűjtésével, személyes segítségnyújtással, esetleg lakhatással könnyítsék meg a háború elől menekülő emberek, családok életét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.