Még csak a számlákat látta a 100 milliós villájából a roma önkormányzat

Újabb üggyel bővült az Országos Roma Önkormányzat új vezetésének terhes öröksége. Találtak egy nagy értékű villát, amire eddig csak ráfizettek.

A RomNet arról ír, hogy az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) van egy közel százmilliót érő, 160 négyzetméteres luxusvillája is a budai Széchenyi-hegyen. A lap feltételezése szerint ezt a mai napig a szervezet volt elnöke, Farkas Flórián használja annak ellenére, hogy több mint egy éve nem tisztségviselője az Országos Roma Önkormányzatnak.

A RomNet szerette volna megtekinteni a budai ingatlant, de az ORÖ hivatalának tájékoztatása szerint erre nem volt lehetőség, mert Farkas Flórián a lakás kulcsait a mai napig nem szolgáltatta vissza. A lap úgy tudja: az önkormányzat hivatalának korábban nem is volt tudomása arról, hogy az államtól tulajdonba kapták ezt a nagy értékű ingatlant, ez a közgyűlési jegyzőkönyvekben nem szerepelt.

Idézik Buri Edina hivatalvezetőt, aki kérdésükre azt mondta: ő maga még soha nem járt az ingatlanban, tudomása sincs arról, az merre található. Közlése szerint a 160 négyzetméteres lakás havi közös költsége 130 ezer forint, amelyet az önkormányzatnak kell fizetnie. Idén novemberben hathavi elmaradást kellett megfizetniük, annak ellenére, hogy a lakást nem használhatták – olvasható a RomNet cikkében.

A roma önkormányzatnak három másik lakása is van a fővárosban: a Csengery utca 52.-ben egy 83, egy 71 és egy 65 négyzetméteres. A ház első emeleti lakásában Farkas Flórián korábbi titkárnője lakik, akinek már egy éve nincs munkaviszonya az ORÖ-vel. A második emeleti 83 négyzetméteres lakásban pedig az ORÖ volt hivatalvezetőjének a lánya él, akinek szintén nincs már munkaviszonya az önkormányzattal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.