Orbánék még azokra is tesznek, akik tényleg a halál torkából menekültek

Magyarország a közelmúltban törölte el azt az integrációs támogatást, amelyet a már elismert menekültek hazai ellátására biztosított – reagált az ATV Híradó Este 9 című műsorában az ENSZ menekültügyi főbiztosságának szóvivője arra, hogy a kormány bizonygatta: erőn felül vállalunk részt a menedékkérők ellátásában.

Az államnak havi 140 ezer forintot kell költenie a menedékkérők ellátására, vagyis – a schengeni határ védelmének költségeit nem számítva  – egy magyar munkavállalót illető nettó minimálbér közel kétszeresét kell egy menedékkérőre fordítani, közölte a kormány annak kapcsán, hogy felmerült a pénzbírság lehetősége a menekültek kényszer-betelepítését elutasító EU-tagállamokkal szemben.

A kabinet továbbá azzal érvelt, hogy "önerejéből gondoskodik a bevándorlók által hátrahagyott kiskorúak ellátásáról és intézményi elhelyezéséről, amelyhez Brüsszel egy fillérrel sem járult hozzá".

Az üggyel kapcsolatban Simon Ernő azt nyilatkozta, a magyar kormány eleve nem jeleskedik abban, hogy különösebben sok forrást fordítana a menekültek, menedékkérők ellátására. Sőt, éppen a közelmúltban törölte el az integrációs támogatást, amelyet a már elismert menekülteknek korábban juttatott. Tehát a magyar állam még azoknak a beilleszkedését sem segíti érdemben, akiknek az esetében maga ismerte el, hogy valóban háború, vérontás, üldöztetés elől menekülnek.

Simon Ernő azt is megjegyezte: Brüsszel euróezrekkel támogat minden olyan emberről való gondoskodást Magyarországon, akinek nálunk kellene elbírálni a menedékkérelmét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.