Medián: a Jobbik nem előzött, a Fidesz esik

Nyíltan vitatkozik a Nézőpont felmérésével a Medián, és állítja: a Jobbik nem előzte meg az MSZP-t. Szerintük billeg a Fidesz kétharmada.

Az éllovas Fidesz-lista támogatottsága csökkent, és ezzel két és fél év óta először 60 százalék alá esett az ellenzéki pártszövetségre jutó szavazatok aránya a választani tudó „biztos" szavazók körében - mérte a Medián a holnap megjelenő HVG számára. A második helyért folytatódik az MSZP és a Jobbik versenyfutása, mégpedig úgy, hogy mindkét párt szavazótábora növekedett - állítják március 5-9. közötti adatfelvételük alapján.

Egyelőre az áprilisi választás egyetlen nagy kérdésére sincs válasz: nem biztos, hogy meglesz a Fidesz kétharmada, nem lehet tudni, melyik párt lesz a második, és bizonytalan az is, hogy hány párt jut be a következő Országgyűlésbe; egyelőre három alakulat mandátumszerzése biztos - összegez az intézet a hvg.hu oldalán.

Változatlanul a Jobbik szimpatizánsai a leginkább elkötelezettek, és a párt még az elmúlt egy hónapban is tudott mozgósítani (híveinek 79 százaléka „biztos" szavazó). A Fidesz-közönség mobilizáltsága ez idő alatt valamelyest visszaesett (67-ről 64 százalékra), az MSZP-seké viszont erősödött (63-ról 67 százalékra).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.