Medgyessy megint beszólt Gyurcsánynak

Személyisége azért problematikus, mert nem elég hiteles, pár évet még várnia kellett volna - nyilatkozta Medgyessy Péter volt kormányfő utódáról, Gyurcsány Ferencről. Ugyanakkor hangsúlyozta: Gyurcsánynak helye van a baloldalon.

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök volt az ATV reggeli programjának a vendége. A Start című műsorban az egykori kormányfő elmondta: önmagában értéknek tartja, hogy a Fidesz radikálisan új utakat kezdett el járni, mert a választók radikálisan új utakat is akartak. "Ugyanakkor csalódás is ez a változás, mert az emberek nem új alkotmányra vágytak, hanem egy jobb élet lehetőségére. Ezt a jobb élet lehetőségét az elmúlt egy év nem adta meg. A kormány valójában sokszor pótcselekszik és nem teremtette meg annak lehetőségét, hogy a gazdaság gyorsan növekedjen" - tette hozzá.

Medgyessy Péter kérdésre válaszolva elmondta: nem irigyli Orbán Viktort, mert nagyon nehéz helyzetben van. "Az, hogy kétharmados többsége van, óriási kihívás. Nem csak azt jelenti, hogy lehet döntéseket hozni, hanem ezek felelősségét is a vállán kell viselnie. Ez nem egyszerű dolog. Mert egyszer meg fogják tőle kérdezni, jól élt-e a lehetőséggel (...) Egy miniszterelnök felelőssége és magányossága óriási" - mondta az ATV-ben.

A volt kormányfő az MSZP-vel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy 2002-ben az volt a legnagyobb előny, hogy olyanokat is sikerült megnyerni a baloldalnak, akik alapvetően nem baloldali szavazók. "Én azt szeretném, ha a baloldal végre lezárná azokat a kérdéseket, hogy ki kit győz le. Nem igazán tiszta, hogy ki vezeti most a Magyar Szocialista Pártot. Tudom ki a párt elnöke, de nem tudom pontosan, hogy ki vezeti" - fogalmazott Medgyessy Péter, hozzátéve: a sajtó manapság inkább Gyurcsányra, mintsem Mesterházy Attilára "ugrik". Medgyessy szerint a kérdéseket le kell zárni, elsőként azt, hogy milyenek a hatalmi viszonyok a párton belül. "Ezekről kendőzetlenül kell beszélni" - tette hozzá.

Medgyessy Péter az interjúban Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban azt mondta: utódának a baloldalon helye van, az MSZP-ben belül azonban, az MSZP hagyományos köreihez képest viszont Gyurcsány mást mond. "A személyisége azért problematikus, mert nem igazán hiteles. Kellett volna még várnia pár évet. Az MSZP-t nem kellene szétzilálni, szétcincálni. A valódi kérdésekre kellene válaszokat adni, nem pedig pártszavazásokat tartani (...) Ezek szűk látókörű, kicsinyes, gyerekes dolgok" - fogalmazott Medgyessy Péter, majd hozzátette: Gyurcsánynak tudnia kellene, hogy bizonyos önfegyelemre szükség van. "Tudnia kellene, hogy nem megy bele olyan időszakban csatákba, amikor még nem ülepedett le az emberekben, hogy mit történt az elmúsz húsz évben. Az önmagában még nem jó képesség, ha valaki tud harcolni" - fogalmazott Medgyessy Péter az ATV-ben.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.