Medgyessy: Nem nagyobb a korrupció, mint korábban

Medgyessy Péter korábbi szocialista miniszterelnök szerint a korrupció szintje ma semmivel sem magasabb, mint volt a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején.

Kétségtelenül és érezhetően a társadalmi érzékenységnek és a nemzetközi érdeklődésnek a homlokterébe került a magyarországi korrupció, ezért támogatja a korrupcióról szóló vitanapot, mert a témáról az Országgyűlés plénuma előtt is érdemes vitatkozni, mondta Medgyessy Péter volt kormányfő a Magyar Időknek. 

– Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében – tette hozzá Medgyessy Péter.

Medgyessy Pétert 2004-ben váltotta a miniszterelnöki székben Gyurcsány Ferenc. A távozása előtt egy héttel Medgyessy a Népszabadságnak azt nyilatkozta: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak." Noha az idézett nyilatkozat után az SZDSZ és az akkori ellenzék egyaránt többször arra kérte Medgyessyt, hogy tárja a nyilvánosság elé, pontosan mire gondolt, a volt miniszterelnök ezt azóta sem tette meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.