25 millióért tervezik hosszabbra a felcsúti kisvasutat

Közel 25 millió forintot fizet a felcsúti kisvasút meghosszabbításának tervéért egy budapesti mérnöki irodának a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt, közölte a HírTV.
A Pancho Aréna és az alcsútdobozi arborétum között épülő kisvasút bruttó 857 millió forintba kerül, ebből 600 millió uniós támogatás.

„Ha támadják a kisvasutat, meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor Lovasberényig. Ez nem krakélerség, hölgyeim és uraim, hanem életfelfogás, sőt talán életösztön" – jelentette ki Orbán Viktor november elején. Tehát ha sokat támadják a kisvasutat, meghosszabbíthatják az útvonalat Bicskéig vagy Lovasberényig is, egyes pletykák szerint akár Etyekig. Ebből is látszik, mennyire ragaszkodik a projekthez. Etyeken november közepéig gyűjtötték a lakosok véleményét a felcsúti kisvasút marketingstratégiájának megalapozásához. Bár a település még nem megálló a kisvasút útvonalán, egy budapesti mérnöki iroda már a kisvasút meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmányán dolgozik. A kft. arról készít tanulmányt, Bicske térségében megérné-e keskeny nyomtávú vasutat építeni.

A kisvasút meghosszabbításának tervére már 25 millió forintot költött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.