Meciar pártját reklámozza a hazai Tesco

A színes katalógus felső részében az olvasható magyarul, hogy bébi sildes sapka 1150 Ft-ért, illetve fiú ujjatlan felső 1800 forint csomagonként. Alul Vladimir Meciar pártjának választási ígéretei olvashatók szlovákul. Magyar-szlovák mix a Tesco nyári kínálatában?

Politikai és nyomdatörténeti ritkasághoz jutottunk. A vásárló egy budapesti Tesco-áruház magyar nyelvű fürdőruha-katalógusát juttatta el szerkesztőségünkbe. A "kizárólag a Tesco hipermarketekben" elhelyezett katalógus alsó szekciójában Vladimir Meciar mosolyog ránk, s 12 oldalon hirdeti magát, illetve pártját, az L'S-HZDS-t, természetesen szlovákul.

A katalógus így eléggé mókásra sikeredett, mert fölül fürdőruhák és strandpapucsok találhatók árral megjelölve, alul viszont a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom ecseteli hosszú oldalakon át programját. De persze úgy, hogy Vladimir Meciart vagy a párt alelnökét, Barbora Strakovát név szerint még véletlenül sem említik.

Iglódi Csató Judit, a Tesco Global Zrt. szóvivője is meglepődött a magyar-szlovák nyelvű katalógus felbukkanásán. Mint elmondta, egyelőre csak arra tud gyanakodni, hogy a Tesco nyomdai félreértés áldozatává vált. - Sajnáljuk, ha hibás katalógus került ki néhány áruház polcaira - mondta -, de ez nem lehet túl sok, mert magunk is kerestük, de eddig még nem találtuk. Több milliós példányban jelennek meg ezek a kiadványok. Addig is, amíg pontosan utánajárunk az ügynek, elnézést kérünk vásárlóinktól. A Tesco-nak nincs köze ehhez a félreértéshez.

Fölül fürdőruha, alul Meciar - eléggé bizarr páros
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.