MDF: parlamenti vizsgálóbizottság foglalkozzon a Centrum Parkoló Kft-vel!

Az MDF felszólítja az országgyűlési frakcióval rendelkező pártokat, hogy támogassák a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a Centrum Parkoló Kft. ügyében.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt erről. Mint mondta, az MSZP és a Fidesz parlamenti mulasztásának köszönhető az, hogy a VI., VII., és a VIII. kerületben pályáztatás nélkül továbbra is pénzt szedhet a Centrum Parkoló Kft. Hozzátette: a kft. annak ellenére teheti ezt, hogy a kerületekkel kötött 10 éves szerződések lejártak.

Emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság már közel fél éve szabad utat engedett az MDF által még 2007 májusában kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság felállításának. Kerék Bárczy Szabolcs úgy fogalmazott: "amíg a két nagy párt lapít a parlamentben, addig a Centrum tovább sarcolhat a fővárosi kerületekben". Az MDF-es politikus szerint súlyosan hátrányosan érinti a fővárosi lakosokat a Centrum Parkoló Kft.-vel kötött szerződés, ugyanis a kerületek csupán minimális összeget kapnak a parkolásért beszedett pénzekből.

Elmondta, hogy a Parking Kft. összesítése szerint a Centrum Parkoló Kft. a bevételeinek mindössze 22 százalékát juttatja el a kerületekhez. Végre számon kell kérni azt, hogy mire költi a kft. az adófizetők pénzét - jelentette ki az ellenzéki politikus. A szóvivő felelevenítette, hogy 2007. április 29-én jelent meg a Figyelő című újságban az a cikk, ami a fővárosi parkolás körüli korrupciógyanús ügyletekről írt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.