MDF-frakció: Lengyel lett a tizedik

Mégsem szűnt meg tegnap az MDF-frakció, az exfideszes független képviselő, Lengyel Zoltán csatlakozott a demokrata fórum képviselőcsoportjához. Így a most kisgazda politikus lett a 10. képviselő.

Szombaton még az MDF választmányi ülése után a Szilágyi Erzsébet fasori pártszékházból távozó Herényi Károly is úgy nyilatkozott, szinte megoldhatatlan feladat, hogy egy tizedik képviselővel kiegészüljenek. Vasárnap szinte egész nap tárgyaltak Lengyel Zoltánnal. Hétfő délelőtt 10 órára Herényi Károly frakcióülést hívott össze, s a kisgazda Lengyel is bement az MDF frakcióirodájába. A frakcióülés után Herényi és Lengyel közösen jelentette be: a független képviselő csatlakozott a fórum frakciójához. Az MDF-frakció lapunkhoz is eljuttatott közleménye szerint a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárttal úgynevezett taktikai megállapodást kötöttek: így az MDF-nek továbbra is önálló frakciója marad, míg Lengyel "szabad mandátummal" hatékonyabban tudja képviselni az FKNP politikáját. A megállapodás szerint Lengyel Boross Péter volt miniszterelnök mellett foglal helyet az ülésteremben, és frakcióvezető-helyettesi pozíciót is kap. A szerződés arról is rendelkezik, hogy az MDF a párt vidéki irodáit hetente egy napon, a fővárosi irodákat pedig havonta egyszer az FKNP rendelkezésére bocsátja. (Az MDF-es irodákra felkerül az FKNP logója is.)

Lengyel Zoltán a Fidesz parlamenti frakciójából azután kényszerült távozni, hogy 2007. július 8-án éjjel Budapesten rendőrökkel keveredett összetűzésbe egy közlekedési ellenőrzésnél. Állítólag öszsze is verekedett a rendőrökkel, de hogy ki kit ütött, még nem lehet bizonyosan tudni: az Országgyűlés mindenesetre Lengyel mentelmi jogát felfüggesztette. A politikus egyébként 1994-ben szocialista támogatással lett a Fejér megyei Sáregres polgármestere; 1998-ban már a Fideszt támogatta, ahogyan 2002-ben is a Fidesz támogatásával nyert parlamenti mandátumot.

Szintén Lengyelhez kapcsolódik egy a világhálón közzétett videofelvétel, amelyen egy feszület, valamint egy halálfejes dekoráció előtt valaki - állítólag a képviselő - meztelenül pózol. Lengyel Zoltán tagadja, hogy róla készült a felvétel.

Az új frakcióvezető-helyettes
Az új frakcióvezető-helyettes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.