Matolcsy megalomán, Gyurcsány leírta az MSZP-t

Matolcsy György megalomán elképzelései határtalanok - írja a Népszava. A lap szerint az MNB-elnök azért szeretne tudományos fokozatot, hogy részben az MNB 200 milliárdos finanszírozásásnak keretében Kecskeméten maga is hirdethesse az unortodox tanait. Ami a Gyurcsány-cikkből kimaradt: a Magyar Nemzet idézi Gyurcsány Ferencet, aki szerint a DK-val messzebb jutna Magyarország, mint az MSZP-vel.

A jegybankelnök tudományos fokozatra vágyik egy teológus doktor irányításával. Matolcsy György megalomán elképzelései határtalanok - a Népszava idézi, és saját információkkal tálalja ma címlapon a Hvg-ben megjelent hírt, miszerint az MNB 200 milliárdot biztosít saját Phallasz Athéné közgondolkodási programjára, pontosabban az azt megvalósító 5 alapítvány számára, hogy itthon ne a neoliberális közgazdász iskola legyen a meghatározó. A Népszava ízt írja: az MNB-elnök "nem restellt beiratkozni" a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Doktori iskolájába, melyet a lap szerint minősít a vezetője, aki doktori fokozatát teológiából szerezte. A jegybankelnök célja, hogy az eredményes tanulása után maga is az unortodox tanok hirdetője legyen, a kecskeméti alapítványt azért hozták létre, hogy Matolcsy György utóbbi időben el nem ismert oktatói-tuidományos ambícióit kiélje.

A Magyar Nemzet szintén címlapon tudósít arról, hogy a Népszabadságban szerdán Angyalok és ördögök címmel közölt Gyurcsány Ferenc-írásból - mely a balliberális oldalon egységes Demokrata Párt létrehozását szorgalmazza a kormányváltás érdekében - kimaradt a "lényeg". Ez pedig, legalábbis ahogyan a Galamuson közzétett, szerkesztetlen Gyurcsány-írásból a kormányközeli lap megfogalmazása szerint kiderül, az, ahogyan a volt miniszterelnök az MSZP-ről ír. Gyurcsány Ferenc szerint ugyanis "a demokratikus oldalon ádáz küzdelem zajlik. A korábban monopolhelyzetben politizáló Magyar Szocialista Párt elveszítette a dominanciáját. Ez drámai változás. Belátom, hogy az MSZP-ben nehéz feldolgozni ezt a tényt". Gyurcsány Ferencnek, a Magyar Nemzet által idézett részlet szerint nem áll szándékában hogy visszavonuljon, mint a DK-elnök írja, az, hogy valaki megmondja, ki lehet politikus, és ki nem, "a diktatúrák, és diktátorok jellemzője". Magáról és a DK-ról úgy ír: "igen, én azt gondolom, hogy velünk messzebb jutna Magyarország". A lapnak nyilatkozó elemzők, Kiszelly Zoltán politológus, és Szomszéd Orsolya (Nézőpont Intézet) úgy látják, nem véletlenül időzített Gyurcsány Ferenc mostanra az írását, igyekszik kihasználni, hogy továbbra sincs egyértelmű vezetője a baloldalnak, és már az önkormányzati választások utáni időszakra készül, és arra, hogy 2018-ban Orbán Viktor kihívója legyen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.