Matolcsy Felcsútja Balatonakarattya?

Feljelentést tesz a jegybank alapítványainak balatonakarattyai üdülővásárlása miatt a Jobbik. A párt szerint a MÁV-üdülő ügye Matolcsy Györgyről és családjáról szól.

Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján egyértelműnek nevezte a kötődéseket, utalva arra, hogy Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke, míg felesége, Matolcsy Gyöngyi a település polgármestere.

Szerinte a több mint 1 milliárd forintba kerülő hathektáros vízparti területet gyanús körülmények között vette meg a Pallas Athéné Alapítvány, az általa létrehozott tanácsadói vállalkozás igazgatóságában pedig újabb rokon tölt be pozíciót.

A jobbikos politikus szóvá tette azt is, hogy Balatonakarattya leválását Balatonkeneséről ugyancsak Matolcsy Györgyék lobbizták ki, a legtöbb adóbevételt hozó területek hovatartozásáról máig vita van.

Kepli Lajos szerint Balatonakarattya Felcsúthoz hasonló "mintatelepüléssé" kezd válni, miközben egy hasonló méretű környező település évek óta küzd egy néhány kilométeres útszakasz leaszfaltozásáért. A Jobbik fel kívánja számolni ezt a korrupcióra épülő rendszert - hangoztatta, hozzátéve: nem történhet meg, hogy polgármester pártállása, családi kötődése határozza meg, mennyi pénz folyik be, milyen beruházások érkeznek egy településre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.