Mától a Pozsonyi út felől is járható a Margit híd

Ma délelőtt hivatalosan átadták az új, lámpás gyalogátkelőt a Margit hídra vezető Pozsonyi úti feljárónál.

Lezárult a Margit híd felújításának részeként elkészült Pozsonyi úti felhajtónál kiépített lámpás gyalogosátkelő ideiglenes forgalomba helyezésére irányuló műszaki átadás-átvételi eljárás és hatósági szemle. Ma délelőtt 11 órától a Pozsonyi úti feljáró átadásával az autósok immár az Újpesti rakpartról is felhajthatnak a Margit hídra, ezzel az átkelő pesti oldalán is helyreállt a korábban megszokott forgalmi rend - áll a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közleményében.

A Margit híd-projekt részeként létrehozott lámpás gyalogosátkelővel jelentős javulás várható a térség közlekedési infrastruktúrájában: csökken a balesetveszély, a gyalogosok kényelmesebben közelíthetik meg a Margit híd északi járdáját, az autósok pedig az eddiginél könnyebben hajthatnak föl a hídra.

A Margit híd felújítása a jövőben is folytatódik: a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ tervei szerint a további fejlesztések, így a szélesebb járdák, a margitszigeti kapcsolat, a kerékpáros fejlesztések és a villamosvágányon kialakítandó buszsáv átadására a következő félévben fokozatosan kerül sor.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.