Másfél milliárdos beruházás Érden

Másfél milliárdos beruházás indulhat 2009-ben Érden. A helyi szakrendelő modernizálásától, bővítésétől a az ellátás színvonalának "ugrásszerű" emelkedését várják.

A járóbeteg-szakellátás korszerűsítésére másfél milliárd forintos beruházás indulhat az idén Érden. Az összeg nagyobb részét uniós pályázaton nyerték el, az önrészt az önkormányzat saját költségvetéséből gazdálkodta ki - közölte a megyei jogú város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

T. Mészáros András elmondta, hogy a szakorvosi rendelőintézet a 90-es évek elején épült, s az akkori 44 ezres lélekszámra tervezték az épületet. Mára a város lakossága elérte a 65 ezret, az agglomeráció legnépesebb települése. Mivel kistérségi feladatokat is ellát, a környező falvakkal, városokkal együtt összesen 150 ezer ember egészségügyi ellátásáról köteles gondoskodni. E munkát a mostanra elavult, szűkös rendelőintézetben már nem lehet megoldani, ezért kerül sor a beruházásra.

A terv szerint a meglévő 1.600 négyzetméteres épületet felújítják, s a mellette lévő üres telekre egy háromszintes, összesen kétezer négyzetméteres új egység kerül. Ezáltal lehetővé válik, hogy a jelenlegi 17-féle szakrendelés 25-re bővüljön, s olyan új szolgáltatások is elérhetők lesznek itt, mint az egynapos sebészet, a mozgásszervi panaszok kezelése. Mindehhez a legkorszerűbb technikai eszközöket használják majd fel, s ily módon ugrásszerűen növekszik az egészségügyi ellátás színvonala.

Tavaszig kiírják a közbeszerzési pályázatot a beruházás megvalósítására. Maga az építkezés még az idén megkezdődhet, és 2010-ben költözhet az új helyére, illetve a korszerűsített épületbe az intézmény. A betegellátás addig sem szenvedhet csorbát, a munkálatok két ütemben zajlanak majd. Elsőként az új egység épül meg, s amint elkészült, az orvosok átköltöznek ide, hogy a régi épület felújítása elindulhasson - mondta T. Mészáros András.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.